lördag 22 januari 2011

Gi scones på Dinkel

Idag ska vi göra dinkelscones! Väldigt goda, mättande och framförallt betydligt nyttigare en de som är fulla med vetemjöl.

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och lägga bakplåtspapper på en plåt. Nu kör vi.

Dinkel scones för 4 personer (jag tar halva för mig och min sambo)
4 ½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl fullkorns havregryn
½ dl krossade linfrön
10 st finhackade, torkade aprikoser
1 tsk salt
1 msk bakpulver
¾ dl ”flytande smör” (Arlas smör & rapsolja) eller 75 gr fast matfett
2 ½ dl naturell yoghurt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i fettet (eller skiva i om det är i fast form)
Nyp till smulor med fingrarna. Blanda ner youghurten och forma degen till önskat antal scones. In i ugnen i ca 10 minuter (bryt gärna en och kolla statusen på kladdet i mitten, den ska alltså inte vara kladdig). Servera gärna med ost och marmelad.






Till sconsen pressade jag färsk apelsinjuice med mandarin och lime. Jättegott!
På detta stog vi oss utmärkt under vår promenad in till stan.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar