onsdag 5 januari 2011

Detox recept

Det är många som är nyfikna vid det här laget på vad de egentligen har gett sig in på. Vad är det man kan äta till luch och middag? Som ni säkert har förstått är frukt och grönsaker nyckelingredienser. Kolhydrater får intas i form av baljväxter, råris, quinoa, linser och dinkel. Om man inte klarar av att köra helt vegetariskt så är det ok att ibland, och i måttlig mängd, inta fisk, tex lax, eller skaldjur och en eller annan liten kycklingbit. Nedan hittar ni några recpet på lucher och middagar. Lugn bara lugn, det kommer fler!

Grekisk sallad
En favorit bland flera! Sallad, gurka, tomat, oliver, feta ost (50 g max) och avokado. Ringla över lite olivolja och gärna lite solrosfrön.

Jempas och Hanno Bannos sommarsallad
Är lite god även fast det är mitt i vintern! Coctailtomat, sallad, feta ost, avocado, mango (persika är också gott) och cashewnötter. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Solrosfrön är inte helt fel här heller.

Kikärtsgryta med ris
Häll upp en skvätt olivolja i en kastrull och "stek" 1 rödlök, 1 paprika, 1 zucchinni och en halv purjolök. Skölj kikärtorna och tillsät dem i kastrullen. Tillsätt 3 dl vatten och en halv grönsaksbuljong och låt sjuda i ca 5 min eller til grönsakerna är mjuka. Servera med lite babyspenat på toppen tillsammans med råris eller quinoa.

Antioxidantsoppa
Hacka 2 gula lökar och lägg i en kastrull, "hyvla" 4 st morötter och tärna 2 sötpotatisar och lägg dem i kastrullen. Tillsätt vatten så att det täcker över innehåller och lägg i en halv grönsaksbuljong, låt sjuda i ca 20 min. Mixa soppan med en mixerstav och tillsätt 2 dl hackad sötmandel. Servera med färsk persilja på toppen och eventuellt lite flingsalt.

Mellan målen kommer ni att kunna avnjuta härliga, ja just det, mellanmål. Tips på dessa kommer inom kort! Ett återkommande recept är smoothie, så börja samla recept redan nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar