onsdag 11 oktober 2017

Wasabi/lime laxburgare med gurksallad och wokmix



Bland det godaste jag ätit på länge och så ska en lyckad asiatisk matlåda vara!
Här kan man kombinera lite som man vill men jag hade följande inslag:

Laxburgare
Mixa två laxfiléer och ett ägg. Krydda med Santa Marias Wasabi Sesame mix (finns i kryddhyllan) och kläm i en klyfta lime. Klicka ut i stekpannan och stek till fyra "biffar".

Gurksallad
Riv eller strimla en halv gurka (går också bra med zucchini) och "osthyvla" en morot. Kläm över två klyftor lime, och strö över två nypor socker (jag använde kokossocker) och en nypa salt. Låt stå en stund, blir godast om det får gotta till sig över natten.

Wokmix
Woka savoykål, sojabönor, cashewnötter och frusen mango (eller lägg i annat om du gillar annat bättre). Ha på lite japansk soja innan det åker i lådan.

Wasabidressing
Blanda en dl creme fraische (jag använde havre fraische) med 1 tsk wasabi-paste och två klyftor lime. Krydda gärna extra med Santa Marias Wasabi Sesame mix efter smak. Smaka också av med lite salt.


Jag serverade detta med lite spenat och tomat för extra vitaminer efter lunchträningen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar