måndag 16 mars 2015

Ännu godare nyttig kladdkaka

Fantastiskt god kladdkaka! Nästan med  lite chokladkola-aktig smak. Varning för beroende. Receptet är hittat på Mitt kök, men är något modifierat av mig.

6 bitar
  • 150 g sötmandel
  • 20 st färska dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 nypa flingsalt 
  • 2/3 dl kokosflingor
  • 2 msk kakaopulver
Garnering
  • valnötter till garnering
  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna ca: 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna, grovhacka sen.
  2. Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kakao, kokosflingor, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Tillsätt de hackade mandlarna.
  3. Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium). 
  4. Garnera med valnötter
  5. Ställ in kakan i frysen så den stelnar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar