Fantastiskt god kladdkaka! Nästan med lite chokladkola-aktig smak. Varning för beroende. Receptet är hittat på Mitt kök, men är något modifierat av mig.
6 bitar
- 150 g sötmandel
- 20 st färska dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
- 1 nypa flingsalt
- 2/3 dl kokosflingor
- 2 msk kakaopulver
Garnering
- Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna ca: 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna, grovhacka sen.
- Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kakao, kokosflingor, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Tillsätt de hackade mandlarna.
- Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium).
- Garnera med valnötter
- Ställ in kakan i frysen så den stelnar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar