söndag 22 februari 2015

Nyttig kladdkaka

Bjöd kollegorna på en riktigt god kladdkaka som jag hittat på tasty-health.se. Blir ännu lite godare när man vet att den ligger under kategorin nyttiga efterrätter:

2 dl (80g) mandelmjöl
3 msk kokosflingor4 msk kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk salt2 msk kokosolja1 msk honung3 hela ägg8-9 dadlar (ca 105g)

1. Sätt ugnen på 175 C.2. Smörj en form med löstagbara kanter (18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen.4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme


Hett tips skulle vara att lägga till torrostade, grovhackade nötter av något slag, för att få lite substans i kakan. Det provar vi nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar