söndag 17 januari 2016

Indisk currygryta med hembakat naan


En indisk currygryta med kikärtor och kokosmjölk sitter fint en söndagkväll. Speciellt med hemlagat Naan-bröd. Jag gjorde snabbvarianten med bakpulver vilket jag tror bidrog till att de blev lite hårda men har man bråttom så har man.

Indisk currygryta
1 broccoli
1 röd paprika
1 röd lök
2 kycklingfiléer
1 pkt kokosmjölk/grädde
1 pkt kikärtor
Curry
Salt

Genomstek kycklingen, tillsätt alla grönsaker och stek dem mjuka. Krydda med curry efter smak (ös på ordentligt för bästa effekt), salta och låt puttra med kokosmjölken och kikärtor i ca 20 min.

Naanbröd
3 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 dl vatten
1/2 dl yoghurt
1/2 tesked bakpulver 
Salt

Smör
Vitlök
Havssalt
Timjan

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser och knåda i övriga. Degen kommer vara rätt kladdig. Platta ut till 4 bröd på en bakplåt och pensla på smör som du blandat med pressad vitlök, havssalt och timjan. Grädda i ugn i 7-8 min.

Bon apetit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar