tisdag 26 april 2011

Supergott GI-bröd

Igår bakade jag bröd! Vaskade av ett gammal favoritrecept från Universitetstiden då brödbak var ett resultat av att ha spenderat alldeles för mycket pengar på diverse festliga tillställningar. Efter att ha researchat nätet och kombinerat några olika landade jag i föjande:


4 dl rågsikt
1,25 msk bikarbonat
1 dl rågkross
1 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
4 dl turkisk yoghurt
1 dl honung
solrosfrön till garnering

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner yoghurt och honung. Häll smeten (inte direkt rinning om du använder turkisk youghuurt, som går att byta mot fil eller vanlig yoghurt) i en form klädd i bakplåtspapper. Grädd i ugenen i 1 timme på 180 grader.

Resultatet blev väldigt gott och avnjöts med ost och marmelad samt en kopp te på balkongen.
Juryns (Calles) utlåtande: "Det här var godare än dina scones!". Är det bra eller dåligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar